http://fmkirke2.lofotnett.no/images/originale/DSCN1285.jpg

Et orgel på vandring

Publisert: 30/08-2011 av Brita Falch Leutert

Ny lagringsplass for Flakstad kirkes gamle orgel
 

For en tid tilbake kunne man lese i Flakstadnytt at det gamle orgelet i Flakstad kirke hadde fått delvis ny lagringsplass i påvente av å bli satt opp i Sund fiskerimuseum. Nå har orgelet tatt et nytt skritt i retning bestemmelsesstedet. I forrige uke ble det gjort et prøveoppsett i gymsalen på Fredvang skole for å få kartlagt orgelets tilstand, og å finne ut hvilke deler som event mangler. Selv om noen av pipene bar preg av bokstavelig talt å ha blitt tråkket på, var alle delene for hånden og i en brukbar tilstand. Orgelet måler fire meter i høyden og hadde aldri plass på lemmen i Flakstad kirke. Man kan den dag i dag se spor etter hullet som var blitt saget ut i taket på orgelgalleriet. Det er derfor første gang på mange, mange år at man kan se orgelet slik det er i sin fulle prakt. Instrumentet ble i sin tid bygget til Målselv kirke i 1897 der de nok sansynligvis hadde nok takhøyde for å huse det. Til Flakstad kirke kom det i 1952 der det erstattet pumpeorgelet som sies å skulle være nordens største harrmonium!
I slutten av september kommer to orgelbyggere fra orgelbyggerskolen i transilvania for å påbegynne restaureringsarbeidet som skal foregå på fredvang skoles scene.
Da håper vi bare på at instrumentenes dronning, om ikke alt for lang tid, kan ta plass blant kongeskarven i Sund fiskerimuseum.


Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://www.fmkirken.no/  Del    

Flakstad kirkelige fellesråd Moskenes kirkelige fellesråd

Besøksadresse/postadresse:

Flakstad rådhus
Flakstadveien 371
8380 Ramberg

Besøksadresse/postadresse:

Moskenes rådhus
Reineveien 67
8390 Reine

Org.nr. 877 000 672 Org.nr. 977 001 005
kirkekontor@flakstad.kommune.no                kirkekontor@moskenes.kommune.no
Telefon: 760 93145 Telefon: 980 17 630

Layout, design og programmering: Lofoten Web