http://www.fmkirken.no/images/originale/Diverse/aksjonslogo_bm_2014_lav.jpg

Solidaritetsgudstjeneste i Fastetiden

Publisert: 26/03-2014 av Trond Gran

Søndag 30. mars er det tid for den årlige solidaritetsgudstjenesten før Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.

Det har blitt en årlig tradisjon, dette at vi har en solidariotetsgudstjeneste i Flakstad kirke i forkant av Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.

Fasteaksjonen er en av de store nasjonale innsamlingsaksjonene som mobiliserer de fleste konfirmantene i Den norske kirke og i mange andre kirkesamfunn. Mange andre er også meg, ikke minst med å organisere, kjøre og hente konfirmantene, og alt for- og etterarbeidet en sånn stor aksjon innebærer.

Her hos oss vil selve innsamlingen foregå den 8. april på ettermiddagen.

Kn-bilde

(Illustrasjonsfoto:Erlend Angelo/Kirkens Nødhjelp)

 Kirkens Nødhjelp skriver i sin forhåndsomtale:

- Når en katastrofe rammer, jobber Kirkens Nødhjelp for å gi flest mulig en sjanse til å overleve. Men, behovet for nødhjelp og beskyttelse er stort i lang tid framover.  Det ser vi både i flyktningeleirene på grensa til Syria og i gjenoppbyggingen på Filippinene. Støtte til Kirkens Nødhjelp gir mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb.  Derfor håper vi folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene. Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid for en rettferdig verden.

 Engasjement som imponerer

- Folk rundt om i landet viser et imponerende engasjement i forbindelse med aksjonen. Både voksne og unge har bidratt og vi håper på et godt innsamlingsresultat.

- I fjor ble det samlet inn millioner av kroner. Det var vi veldig fornøyd med, men i år håper vi på ennå mer, for med Filippinene og Syria høyt oppe i bevisstheten vet vi at det trengs, skriver de.

Får hjelp i Libanon

I Libanon, det lille nabolandet til Syria, er nå en av tre mennesker syriske flyktninger. Mange av dem har med seg traumatiske krigsopplevelser og er i en elendig forfatning. Kirkens Nødhjelp sørger for rent vann, medisinsk hjelp, tak over hodet og beskyttelse, og jobber sammen med partnere som kjenner forholdene godt.

- Sammen med nødhjelpsarbeidere og frivillige fra hele verden er menigheter og lokalsamfunn med å gi folk mulighet til å ta vare på både sitt eget og andres liv. I denne aksjonen er vi sammen med mennesker over hele kloden for å gjøre verden litt bedre, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

Å være konfirmant er ikke bare å sitte stille og lære om kristen tro og kjenne etter sitt eget forhold til dette. Å være konfirmant handler også om å gjøre noe for andre. Derfor underviser vi konfirmantene om hva fasteaksjonen går ut på, innholdsmessig og praktisk, og de skal selv bidra både i gudstjenesten 30. mars og under innsamlingen 8. april.

Erlend Angelo/Kirkens Nødhjelp
Erlend Angelo/Kirkens Nødhjelp


Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://www.fmkirken.no/  Del    

Flakstad kirkelige fellesråd Moskenes kirkelige fellesråd

Besøksadresse/postadresse:

Flakstad rådhus
Flakstadveien 371
8380 Ramberg

Besøksadresse/postadresse:

Moskenes rådhus
Reineveien 67
8390 Reine

Org.nr. 877 000 672 Org.nr. 977 001 005
kirkekontor@flakstad.kommune.no                kirkekontor@moskenes.kommune.no
Telefon: 760 93145 Telefon: 980 17 630

Layout, design og programmering: Lofoten Web