Orgelkonsert i Flakstad kirke

Publisert: 27/10-2014 av Brita Falch Leutert

Onsdag 29. oktober fortsetter de månedlige orgelkonsertene i Flakstad kirke- denne gangen med Jürg Leutert på orgelkrakken.

Ny orgelkonsert i Flakstad kirke

På kirkens to orgel skal han fremføre et program der salmen „O Fadervår i himmelrik“ står i sentrum. To variasjonsverk av henholdsvis barokkkomponisten J. U. Steigleder og romantikeren Felix Mendessohn skal på forskjellig vis kaste lys over denne gamle salmetonen. Sistnevnte er en del av en sonate med en flott og virtuos tokata som avslutning på konserten. Salmen som publikum også skal være med å istemme har verken fått plass i den nåværende eller den forrige salmeboka. Derimot var det en sentral salme i Landstads reviderte. Derfor er det for anledningen blitt børstet støv av et sett med velbrukte sorte salmebøker som publikum skal få synge fra. Ett gjensyn som sikkert vekker forskjellig minner. 
Også J. S. Bach har fått plass på programmet med triosonate i Ess- dur som er ett lett og iørefallende verk som komponisten i sin tid skrev som øvingstykke for sin sønn  Carl Phillipp Emanuel.
Konserten var ca 45 min og det blir anledning til å gi en kollekt ved utgangen til menighetens musikkarbeid.


Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://www.fmkirken.no/  Del    

Flakstad og Moskenes
kirkelige fellesråd
  Telefon: 76093145
Besøksadresse: Fredvang skole  

Flakstad kirkelige fellesråd
Org.nr. 877 000 672

Moskenes kirkelige fellesråd
Org.nr. 977 001 005

Poststed: 8387 Fredvang    epost: post@fmkirken.no

Layout, design og programmering: Lofoten Web